Vyhledej
Královédvorsko > Služby občanům > Sociální služby

Focení klientů z Domova důchodců na akci Život je teď

Redakce / 30.05.2022, Dvůr Králové nad Labem, domovduchodcu.kralovedvorsko.cz
Začátkem května jsme se dočkali dlouho připravované akce s názvem Život je teď 2022, tentokrát v Národním hřebčínu v Kladrubech nad Labem.

FOTOGALERIE - Aktuální informace z Domova 23.5.2022

Ráno vyjela skupinka uživatelů a pracovníků netradičně malým autobusem, což bylo pro nás velké zpestření. Na místě na nás čekala kadeřnice Terezka a kosmetičky Eliška a Alenka, které uživatele zkrášlily, aby následně na fotkách vypadaly opravdu skvostně.
Focení uživatelů s koňmi a studenty Střední školy chovu koní a jezdectví se ujal Mari, o zdokumentování celého příběhu se postarala Eliška mladší a Jarda Mužík se studenty ze Střední průmyslové školy průmyslové školy elektrotechniky a informačních technologií z Dobrušky. Počasí nám přálo a zážitků měli všichni zúčastnění mnoho. Fotky budou zajisté krásné, ze všech se následně vytvoří kalendář na příští rok. Moc děkujeme všem nadšencům, kteří věnovali svůj čas našim obyvatelům, Národnímu hřebčínu Kladruby za možnost fotografování v jejich prostorách. Poděkování patří i paní Šormové za zajištění dopravy. Vernisáž fotografií z této akce, křest kalendáře a setkání s lidmi „srdcaři“ si budete moci spolu s námi užít 23. 6. 2022 v 15 hodin v Muzeu východních Čech v Hradci Králové. Už teď se velmi těšíme. 

Navštívili nás také pejsci Beily a Conie (od dcery Pavlíny). Přišli nám do Celopu ukázat, co nového umí a že to byla pěkná podívaná. Pejsky mají všichni uživatelé moc rádi. 

Nově začínáme spolupracovat s místní střední školou, studenti kadeřnického oboru k nám dochází stříhat naše uživatele. Zatím je spokojenost oboustranná. 

Setkávali jsme se také na klasických aktivitách jako je bingo, čtení, promítání filmu či kavárnička. Se Šárkou uživatelé naší pobočky v Celopu prožili kulturní odpoledne, kde dostávali i maturitní vysvědčení za jejich výkony při aktivitě trénování paměti

Moc také děkujeme sestře od pana Fňouka a paní Bořkové z Jizbice za darování muškátů, fíkusů a dalších květin, které budou následně zdobit prostory našeho Domova. 

Jelikož nám počasí přeje a je stále více slunečných a teplých dní, řadu skupinových i individuálních aktivit si můžeme užívat na zahradě.
Po dlouhé zimě je to velmi příjemné…

Lída Lorencová a zaměstnanci Domova důchodců Dvůr Králové nad Labem

Další články Domov důchodců Dvůr Králové n. L.

 
Vaše komentáře

Přečteno 290x