Vyhledej
Královédvorsko > Co se děje

Víkendové rozloučení s Barakudou

Redakce, Barbora Čiháková / 7.04.2008
Podle předpovědí přišel poslední víkend a zároveň i koncert na Barakudě. I když všichni - včetně mě - doufali, že se z toho nakonec vyklube jen další drb, nepředstavitelné se stalo skutečností a během pátečního večera se odehrálo poslední vystoupení na pódiu hudebního klubu.

Hlavním lákadlem a program večera byla jednoznačně kapela Romano Zorba, která se již ve Dvoře i na samotné Barakudě nejednou dobře zapsala, a tak se dala předpokládat vysoká návštěvnost, ale počet lidí, kteří se tu objevili, byl ještě mnohem větší. Bohužel musím brát v úvahu i ty, kteří se tu objevili čistě z principu, že Barakuda zavírá a už nebudou mít další možnost se tam podívat. Pro ty mám snad jen jediný vzkaz: měli jste chodit i dřív...a pro stálé návštěvníky - není co dodat... můžeme se akorát tvářit naštvaně, ale výsledek to stejně nezmění.

Kapela začala hezky v tempu - což se nejednomu v sále líbilo. Už úvodem bylo jasné, že bude celý večer rozhodně stát za to. Typická hudba se směsicí etna i jazzu přivedla do varu každého. Ihned po první písni se na jeviště postavila Radka Radová a vyslovila svá slova díků - jednak návštěvníkům, svému manželovi, ale zároveň i těm, kteří jí pomáhali během existence Barakudy. Pak už se jen pokračovalo  v pořádném rytmu a pohodě. Kapela původem z Hradce Králové se na Barakudě opět (a bohužel i naposledy) předvedla skvěle - rozhodně nejmladší člen, Kevin a jeho beatbox je nezapomenutelný.

Po jejich úvodu, který všichni protahovali, jak nejlépe uměli, následoval DJ Trifid a jeho program až do pozdního rána.

Pátek - loučila se ta mladší část běžného osazenstva. Každý po svém, ale všichni dost podobně. K ránu už ani pomalu na některé nevyzbylo něco k pití. Na druhou stranu na mnohé, na které ještě něco zbylo, stáli venku opření o plot.

Fotoreportáž z koncertu najdete zde.

Během sobotního podvečeru se začalo na Barakudě shromažďovat o generaci starší publikum. Malíř Luboš Zvičina zde měl promítání, které obsahovalo jeho vizualizované obrazy. Všechno za doprovodu mírné hudby, která působila chvílemi dost depresivně, a ve spojení s obrazy na plátně - rozloučení jak má být. Bez úsměvu, ale rozhodně ne bez nadšení a zájmu všech návštěvníků.

Víkend proběhl skutečně dobře a celé to rozloučení bez větších komplikací, i když se čekala spousta mnohem horších věcí... já sama jsem si to ani neuvědomovala, snad až do chvíle, kdy jsem v sobotu k ránu odcházela a viděla jsem stěny, ze kterých byla již sundaná většina fotek a prázdné lednice za barem. V tu chvíli mi došlo, že je to vážně pravda - Barakuda skončila.

Ještě bych chtěla věnovat pár slov přímo Radce - bez ní by tohle nefungovalo tak dlouho a hlavně bez větších komplikací. Myslím, že nebudu jediná, která jí za to rozhodně děkuje a sklání se, že vydržela za existenci klubu bojovat tak dlouho.

V současné době mohu jen doufat (a všichni ostatní asi také), že v našem městě to dlouho takhle nezůstane a vyroste tu někde hudební klub, kde by bylo možné trávit víkend. Snad se toho dočkáme.

 

Přečteno 402x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
18.04.2024 13:00 - 18.04.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo