Vyhledej
Královédvorsko > Co se děje

Máme tu další koncert 15. ročníku JAZZINCE

Redakce, Tomáš Katschner / 19.02.2013
čtvrtek 21.2.2013 19 hod Music restaurant Pod hradem

Quattro Formaggi (CZ)

Nažhavený fusion jazz hodný svého názvu. Tak jako slavná italská pizza stojí na čtyřech základních sýrových ingrediencích, neobejde se pražská kapela bez vkladu svých čtyř členů.
Marek Prokop (saxofony), Johnny Bálek (klávesy), Michael Krásný (baskytara) a Oliver Lipenský (bicí) vkládají do hudby nejen své instrumentální mistrovství, ale především nejrůznější vlivy a zájem o desky Mike Sterna nebo Joe Zawinula.
„V našem fusion jazzu se snažíme o fúzi stylů. Přibližuje se posluchačům tím, že vzniká na základě populární hudby, takže tam jsou houseové, rockové, funkové prvky. Využíváme i různých harmonických pochodů a gospelu,“ vysvětluje Michael Krásný.
Kvartet si už získal velkou pozornost v jazzových klubech a vyhrál už několik prestižních hudebních soutěží. Na festivalu Mladí Ladí Jazz dokonce tak výrazně „ladil“ až získal cenu, která mu umožnila v loňském roce natočit debutové album Over The Edge, na kterém pracuje i s vlivy world music a gospelovým sborem.
„Quattro Formaggi jsou velkou nadějí českého jazzu. Hrají totiž jazz tak, že se to lidem líbí,“ řekl o nich jazzový organizátor Jiří Švéda.
Na křtu jejich debutové desky zpíval i Dan Bárta.
Quattro Formaggi a Dan Bárta

A mimochodem - baskytarista Michael Krásný hraje od loňského roku v New York Celule Laca Décziho, kde nahradil japonského virtuoza Noba Kinukawu nebo jeho předchůdce Steva Clarka.. Laco o něm říká, že se s ním hraje stejně dobře (ne-li lépe)!!!

Quattro Formaggi - ukázka z koncertu
a pro zajímavost - Pozvánka na křest cd

KALTENECKER'S 1705 MUSIC - POZOR, ZMĚNA!

Dozvěděli jsem se, že Zsolt Kaltenecker je nemocný, má těžkou chřipku. Jelikož měl před časem vážné problémy se srdcem, které dokonce načas přerušily jeho koncertní kariéru,
zakázal mu jeho ošetřující lékař „doléčit se“ na turné a musí být v nemocnici Budapešti.
Nicméně - podařilo se zajistit hodně zajímavou "náhradu" - s rytmikou tria přijede vynikající kytarista (a zpěvák) Dávid Damm (www.myspace.com/davidlammusic), který za něj zaskočí.
David Damm vyrostl na hudbě B.B.Kinga a Jimi Hendrixe. Vystudoval Hudební akademii Ference Liszta, pracoval pro Maďarské národní divadlo, nahrával hudbu pro řadu filmů a tanečních projektů. Spolupracoval s řadou různorodých maďarských kapel - od reggae přes trip-hop až po hudbu Jimi Hendrixe.
Se zpěvačkou Agi Szalóki nahrál v roce 2006 album, které získalo cenu Nejlepší jazzová nahrávka roku.
http://www.youtube.com/watch?v=Vi0aiYeokDY

 

Přečteno 1x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival