Vyhledej
Královédvorsko > Co se děje > společenské akce

Charitativní festival na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest na Klučance (16. listopadu 2019)

Redakce / 11.11.2019, Aktualizováno , Dvůr Králové nad Labem
V letošním roce se už po osmnácté uskuteční Charitativní festival na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest na Klučance, a dosáhne tak pomyslné plnoletosti: 18 let. Festival, který z výtěžku akce od roku 2002 spolufinancuje zážitkové pobyty pro děti z různých dětských domovů a sociálně slabých rodin, je letos věnován nejen památce manažera, muzikanta, fotografa a cestovatele Romka Hanzlíka, který nás 1. června letošního roku předčasně opustil, ale také „lidskosti“.

FOTOGALERIE - Charitativní festival na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest na Klučance slaví 18. narozeniny!

Přijde nám, že jí je na tomto světě čím dál méně, a proto apelujeme na všechny, aby k sobě byli více přátelští, vzájemně si pomáhali, více si jeden druhého vážili a byli k sobě i svému okolí hodnější a ohleduplnější. 

Program

V sobotu 16. listopadu 2019 od 14:30 hodin na Klučance v obci Dědov u Teplic nad Metují (Dědov 45) program zahájí na hlavní scéně svým dvouhodinovým kabaretem sousedský sbor spolku NaŽďár, složený z obyvatel a přátel vísky Horní Žďár u Trutnova. 
Po této show nebudeme polevovat v nasazení a pustíme na pódium mladou energickou trutnovsko-pardubickou partičku Gimme Shelter, která stoprocentně udrží nastavenou laťku dostatečně vysoko. A to v rock´n´rollu, rocku a punku. 
Následovat bude kapela Pepa Lábus a spol., která k Webrovkafestu neodmyslitelně patří, dále jedna z hlavních hvězd programu Majerovy brzdové tabulky, kterou uděláme radost nejen pamětníkům dob největší slávy MBT, ale i všem, kdož ji uslyší poprvé. Zlatým hřebem bude jistě vystoupení světoznámé skupiny Už jsme doma, jejímž dlouholetým členem a manažerem byl právě Romek Hanzlík. Kdo jiný by měl zahrát k uctění jeho památky, že? Regionální kapely zastoupí tentokrát crossoverová partička B_Side z náchodska, o chvilkové zklidnění se pak postará elektronická kapela z HK New Sound Orchestra, která se navrátí do programu po čtyřech letech a závěr hlavní scény bude patřit trutnovským grinderům Blitzkrieg Boyz. 
Na sklepní scéně se představí nejprve frontmanka NSO Naďa Hůlková se svým Stand-Upem - Show stání. Pak se ponoříme do melancholické snové muziky projektu Lokslike Milana Vokáče, následně do dvou setů kapely Semipalatinsk, složené z členů dávno zaniklé skupiny The Trains a vrcholu sklepní hudební nálože, francouzského muzikanta žijícího v Praze, Xavera Andrieu s projektem Palindromes. Úplný závěr pak bude patřit tradičně trutnovským ColorSound, kteří budou sázet své rytmy až do kuropění. Celým festivalem bude provázet známý moderátor, herec a muzikant Tomáš Grohregin

Spojení s Letnou

Jelikož situace v zemi je vyhrocená a podle všeho se v ten samý den uskuteční další masová demonstrace na pražské Letné, organizátoři Webrovkafestu vyjadřují absolutní sounáležitost všem, kdo demonstraci organizují, ale i těm, kteří na ni pouze přijdou. Pokusíme se prostřednictvím live-streamu s Letnou spojit a vyjádřit svou podporu přímo z naši akce. 

Opět budeme nalévat nápoje do bio-plastových kelímků, s ohledem na životní prostředí. 

Doprava

S ČD jsme znovu vyjednali dočasné zprovoznění vlakové zastávky Dědov, kde budou krom zrychlených vlaků všechny ostatní z obou směrů zastavovat. Po skončení akce bude přistaven autobus, který návštěvníky rozveze do Broumova, Náchoda a Trutnova. 

Výtěžek

Všichni účinkující vystoupí buď pouze za cestovní náklady, nebo za výrazně snížený honorář z důvodů charitativního poslání akce. Webrovkafest za dobu svého trvání vynesl pro děti bez rodičů pouze ze vstupného více jak 500 000 Kč. Jen loňský výtěžek činil krásných 50 614 Kč. 

Poděkování

Děkujeme touto cestou všem partnerským městům, firmám, živnostníkům i drobným dárcům, s jejichž pomocí se opět podařilo dopředu pokrýt všechny náklady spojené s organizací této akce. A samozřejmě návštěvníkům festivalu za to, že jim není lhostejný osud dětí bez rodičů a ze sociálně slabých rodin! Podrobný program a všechny důležité informace najdete na www.webrovkafest.com.

Institut zážitkové pedagogiky

Související články
Webrovkafest na Klučance 2021 (13. listopadu 2021)
Vaše komentáře

Přečteno 750x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival