Vyhledej
Královédvorsko > Sport > gymnastika

Sokolové ze Dvora Králové přeborníky okresu ve sportovní gymnastice

Redakce / 9.03.2020, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
V sobotu 7. března 2020 se v Trutnově konal okresní přebor ve sportovní gymnastice. Závodu se zúčastnil také oddíl klukovské gymnastiky ze Sokola Dvůr Králové.

FOTOGALERIE - Okresní přebor ve sportovní gymnastice

Ondřej Schreiber a Jiří Kortan si poprvé vyzkoušeli atmosféru legendárního závodu Trutnovský korbel, ve kterém závodí gymnasté ve dvojicích na třech nářadích dle vlastního výběru. Kluci skončili na 5. místě. 
Ostatní - mladší hoši - změřili síly v gymnastickém čtyřboji, tj. v sestavách na akrobacii, hrazdě, kruzích a přeskoku. Závod se vydařil a kluci předvedli, co v zimních měsících natrénovali.

O. Schreiber poprvé zařadil do sestavy na kruzích obtížný prvek - váhu, J. Schreiber poprvé v závodu předvedl tzv. chlebák, což je vzepření na kruzích z visu do vzporu. Ale také další závodníci se vytáhli pěknými výkony a zaslouží pochvalu. Pro Marka Halamu to byl první individuální závod v gymnastice, které se věnuje teprve od října. Předvedl solidní soustředěný výkon. 

A jak chlapci dopadli? 
Jakub Schreiber a Matěj Holan se stali okresními přeborníky ve svých kategoriích, Michal Lukáš a František Šturm přidali dvakrát stříbro a Marek Halama obsadil třetí příčku.

Všem závodníkům blahopřejeme k předvedeným výkonům!

Na konci března změří plavci župy Podkrkonošské své síly na župním přeboru v plavání, v dubnu čeká hochy i děvčata župní přebor ve sportovní gymnastice a šplhu, začátkem května pak přebor v atletice. Na všech přeborech budou závodníci sbírat body pro celkové hodnocení sportovní všestrannosti. 
Poté bude rozhodnuto, kdo letos bude reprezentovat župu Podkrkonošskou na přeborech České obce sokolské.

Pavlína Špatenková
trenérka

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

Související články
Sokolské ohlédnutí za rokem 2021
Vaše komentáře

Přečteno 684x