Vyhledej
Královédvorsko > Sport > hokej

GENERÁLKU NA PLAY OFF VYHRÁLO VRCHLABÍ 7:4. FAVORIT ROZHODL UŽ V PRVNÍ TŘETINĚ

Redakce / 11.02.2016
Kvalitní soupeř, rychlý hokej a krásné branky. Tak by se ve zkratce dal shrnout středeční přípravný zápas proti účastníkovi II. ligy Vrchlabí. Aktuálně šestý celek druholigové tabulky zvítězil na dvorském ledě7:4, utkání jsme však odehráli se vztyčenou hlavou. Vrchlabí dominovalo v první třetině, kterou vyhrálo 4:0. Další dvě třetiny už byla hra naprosto vyrovnaná. Dobrou formu z posledních zápasů potvrdil Adam Szakal (2+1). Za hosty se dvakrát prosadili Urban s Bláhou.

FOTOGALERIE - Hokej - zápas s Vrchlabím

Vrchlabí přijelo v kompletní sestavě včetně veterána Martina Filipa, Tomáše Bláhy, Jiřího Šimoníčka a dalších opor. V našem týmu chyběl ze základní sestavy pouze Martin Lelka, v brance se prostřídali oba dva gólmani. Přestože se jednalo o přátelské utkání před blížícím se play off, soupeři se od začátku vůbec nešetřili. Od první minuty se hrálo ve vysokém tempu, k vidění bylo plno osobních soubojů. První velkou šanci měl hostující Štastný, na druhé straně volala po gólu střela Davida Vacka.

Hostující celek se dostal do vedení už v 5. minutě, kdy zavěsil Patrik Maďar. Na konci 10. minuty to bylo 0:2. Urban převzal puk pravděpodobně v ofsajdové pozici a bekhendem nedal Pavlu Škopovi šanci. Když o minutu později výstavní střelou pod víko zvyšoval rozdíl tří gólů Jiří Šimoníček, vypadalo to na pořádný debakl. Hosté byli v té době jasně lepším týmem, nejvíc obraně zatápěla elitní formace Maďar – Filip – Šťastný. Posledně jmenovaný přidal v závěru třetiny ještě čtvrtou branku.

Druhá třetina nabídla úplně jiný obrázek. Naši hráči si zvykli na rychlejší tempo a dokázali se soupeřem držet krok. Velmi dobré šance si vytvořil Patrik Fořt, ale proti týmu, kde odehrál poslední tři sezony, mu chybělo trochu štěstí. O zasloužené snížení se postaral v poslední době produktivní Adam Szakal, nadvakrát zblízka překonal Jelínka – 1:4.

Vrchlabský Patrik Urban sice zkraje třetí třetiny vstřelil ve vlastním oslabení pátou branku, o několik vteřin později ale dokázal znovu odpovědět Adam Szakal. V signalizované výhodě po krásné nahrávce od Dana Komárka vymetl horní růžek Jelínkovy branky – 2:5.

Přestože si hosté zásluhou Tomáše Bláhy vzali ve 45. minutě zpátky čtyřbrankového vedení, dokázali jsme se bleskově vrátit do zápasu. Nejprve pláchnul vrchlabské obraně Patrik Fořt a samostatný únik tentokrát zakončil přesně. V 52. minutě to bylo ještě veselejší. Adam Szakal před brankou našel úplně volnéhoJakuba Luštince, kterému stačilo už jen nastavit hokejku – 4:6.

Vrchlabská obrana se v té době místy dostávala pod velký tlak. Jistý účastník play off II. ligy žádné drama nepřipustil. Rozhodujícím momentem byla ubráněná přesilovka pět minut před koncem. V 59. minutě uzavřel na konečných 4:7 po Šimoníčkově akci znovu Bláha.

Semifinále play off krajské ligy začne v neděli. Na soupeře si ještě musíme počkat. Nová Paka totiž ve středu otočila zápas proti Jaroměři a po výhře 4:3 vyrovnala sérii na 1:1. Naopak z postupu se už může radovat Nový Bydžov, který porazil Jičín i podruhé, tentokrát 7:3. V dalším kole na něj čeká Náchod.

HC RODOS DVŮR KRÁLOVÉ – HC STADION VRCHLABÍ 4:7 (0:4, 1:0, 3:3) 
Góly a asistence: 25. Szakal (Mišinec), 43. Szakal (Komárek), 51. Fořt (Faltýnek), 52. Luštinec (Szakal) – 6. Maďar (Klement), 10. Urban (Srnský, Matějka), 11. Šimoníček (Bláha), 19. Šťastný (Maďar), 42. Urban (Matějka), 45. Bláha (Jirků, Šimoníček), 59. Bláha (Šimoníček). Vyloučení: 2:5. Góly v oslabení: 0:1. Diváci: 350. Sestava Dvora: Škop (od 30. min. Husár) – Mišinec, Zmítko, Vitebský, Vosyka, Faltýnek, Hamerský – Polák, Veselý, Fořt – Szakal, Ježek, Luštinec – Sedláček, Vacek, Komárek – Rychtera.

OHLASY PO UTKÁNÍ:
Trenér Dvora Králové Tomáš Topol: Do zápasu jsme vstoupili trochu bojácně. Hráči neplnili taktické pokyny, lítali všude možně, propadali. O přestávce jsme si to v šatně vyříkali a pak už jsme, neříkám, že pořád, hráli s Vrchlabím vyrovnaně. V některých fázích jsme soupeře dokonce přehrávali a dali jsme i góly po pěkných akcí. Zápas přesně splnil to, co jsme chtěli. Jsem úplně spokojený. Vrchlabí je výborný tým, dlouho jsem neviděl mužstvo, které hraje tak pěkný hokej. Výsledek je spravedlivý.

Zdroj: www.hcrodos.cz
Foto: Miloslav Knap - celá galerie zde

Související články
Po drtivé výhře 10:2 v Jičíně slavíme senzační triumf v základní části krajské ligy
HC Dvůr Králové se utká doma s Novou Pakou. Přijďte v neděli fandit!
VÝHRU 6:4 V NOVÉ PACE DIRIGOVALI HAMERSKÝ S FOŘTEM. V NEDĚLI MŮŽEME SLAVIT POSTUP DO FINÁLE
Související odkazy
Stránky HC Rodos
Celá galerie Miloslava Knapa
 
Vaše komentáře

Přečteno 426x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT