Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ostatní sporty

Juta Cup vyhráli Michal Franěk a Kristýna Hrabalová

Redakce, Krkonošský deník / 10.08.2015, Dvůr Králové nad Labem
V areálu Hrubá luka se na rozdíl od předcházejícího roku turnaj kvůli počasí prodlužovat nemusel. Naopak jej zdobilo nádherné letní počasí.

POŘÁDNÉ HORKO provázelo letošní ročník Juta Cupu, při němž se vedle více než šedesáti mužů představilo i 54 žen.

S velkým ohlasem skončil před týdnem další ročník prestižního tenisového turnaje Juta Cup. V příjemném areálu Hrubá luka se sešlo více než šedesát tenistů a zároveň i více než padesát tenistek, aby spolu svedli bitvu o body do série Optim tour.

Mezi muži se z vítězství radoval Michal Franěk, tedy borec, který pod Zvičinou uspěl už v roce 2013. Ve finále hráč pocházející z Jirkova narazil na Daniela Knoflíčka, zároveň obhájce trofeje z roku minulého. Nijak velké drama se ale nekonalo. Před zraky desítek milovníků tenisu si Franěk podmanil úvodní sadu výsledkem 6:1. Ve druhém setu sice Knoflíček brzy vedl 3:1, ve zbytku utkání už mu ale soupeř nepovolil ani jednu hru a zápas hraný ve velkém vedru dovedl k úspěšnému cíli.

Přišel si tak na slušné prize money, jelikož zásluhou generálního partnera turnaje byly odměny na velmi dobré úrovni.

Na krásnou sumu si ale přišli také nejlepší hráči v dalších kategoriích. Mezi ženami dokráčely až do finále dvě nejvýše nasazené hráčky. Tereza Janatová z LTC Liberec (odchovankyně Nové Paky – pozn. aut.) dlouho kladla odpor brněnské Kristýně Hrabalové, ta ale nejprve uspěla v tie-breaku a následně zvládla lépe i koncovku druhé sady.

Jak už to při podobných turnajích bývá, chybět ani ve Dvoře Králové nemohly čtyřhry. Ve finále té mužské si náladu z nepovedeného finále vylepšil Daniel Knoflíček, jenž společně s Petrem Makrlíkem porazil pár Michl, Řezníček 6:3, 6:7, 10:5. V ženském deblu pak domácí Gabriela Knutsonová s parťačkou Tomanovou vyhrály 4:6, 6:1, 10:2 nad duem Jarošová, Orlová.

Úroveň akce a kvalitu odehraných utkání si v průběhu turnaje i po jeho skončení nemohl vynachválit ředitel turnaje Michal Vágner. Ten se znovu účastnil i jako hráč, finálovou účast ve čtyřhře z minulého ročníku však nezopakoval. „S turnajem jsem opravdu velmi spokojen. Vyšlo nám skvěle počasí, což nám trochu vynahradilo minulý rok, kdy jsme bojovali s vytrvalými dešti. Těší mě také fakt, že se stal náš turnaj jedním z největších v republice, protože v ženském pavouku bylo 54 hráček a mezi muži se dokonce musela hrát kvalifikace. Přesto se vše povedlo odehrát během tří dnů a v naprostém poklidu," řekl Vágner.

Jak on, tak i hráči se již dopředu mohou těšit na ročník 2016.

.. na slovíčko s vítězem mužské dvouhry

„Moc jsem chtěl ve Dvoře vyhrát"
Zcela zaslouženým vítězem letošního ročníku Juta Cupu se ve dvouhře mužů stal šestadvacetiletý rodák z Jirkova MICHAL FRANĚK, člen TC Realsport Nymburk. Zopakoval tím svůj stejný úspěch z roku 2013, kdy taktéž v turnaji triumfoval.

Vy jste se ve Dvoře Králové neúčastnil Juta Cupu poprvé. Jak se zde pod Krkonošemi líbí?
Líbí se mi tu a právě proto jsem sem přijel. Býval bych tu byl i loni, ale kvůli ligovým duelům jsem musel dát přednost jinému programu. Je to tady pěkný, vzal jsem na turnaj i budoucí manželku a oba jsme si to zde užili.

Vy jste zde vyhrál po dvou letech. Který úspěch pro vás byl náročnější?
Těžko říct. Ale obhajoba je asi vždycky těžší. Podle výsledků to sice tak nevypadá, ale pocitově to pro mě bylo náročnější letos.

Juta Cup vyhráli Michal Franěk a Kristýna Hrabalová Vy jste ve finále hladce vyhrál úvodní set, v tom druhém jste ale prohrával 1:3. Byl právě tohle nejtěžší moment v turnaji?
Asi bych ani neřekl, že to byl nějaký těžký moment. Já jsem si svůj servis vyhrával a de facto na příjmu musel bojovat spíš Knoflíček. Byl jsem v klidu a věřil si, že ten nepříznivý stav zlomím. Přece jen nějaké ty zkušenosti už mám, tak bylo jen potřeba se víc soustředit.

Kolika turnajů jste se letos již zúčastnil a dokázal jste nějaký i vyhrát?
Áčkový je tohle můj druhý turnaj, když v tom předchozím jsem neuspěl už ve druhém kole. Povedlo se mi vyhrát céčkový turnaj, ale ty ani tak nepočítám. Já přijel pro úspěch hlavně sem, moc jsem chtěl ve Dvoře vyhrát a těšil jsem se.

Kam byste tedy ve své kariéře právě dva dvorské triumfy zařadil?
Na nejvyšší úroveň asi ne, tam už nějaké větší úspěchy byly. Na některých akcích se mi povedlo semifinále na futures, vyhrál jsem už i čtyřhru, to bylo asi nejvíc. Ale mezi úspěchy je tenhle turnaj rozhodně hodně nahoře. Byla tu silná konkurence a ti mladí kluci vám nikdy nedají nic zadarmo.

Letošní Juta Cup se hrál poprvé s umělými lajnami. Bral jste to jako výhodu? Jak jsou na tom jiné turnaje?
Ty umělé lajny jsou dneska už skoro všude. Právě proto ale byl turnaj ve Dvoře takovou příjemnou raritou, s tím se sem jezdilo. Vzhledem k tomu ale, že pocházím z Jirkova, kde se také muselo lajnovat, tak to byla vždy příjemná změna. Takhle je to ale krok k lepšímu.

Vy jste už naznačil, že s přítelkyní čekáte rodinu. Takže prize money se, hádám, budou také hodit.
Jasně, to se hodit určitě budou. Ve Dvoře se sice celková suma více rozděluje mezi hráče, ale spokojen rozhodně jsem.

Na závěr se ještě optám: vizáží připomínáte tenisovou legendu Peta Samprase, byl právě on i vaším tenisovým vzorem?
Tak samozřejmě nejste první, kdo mi to říká. Mým vzorem sice nebyl, ale jeho hra se mi hodně líbila. Servis, síť, to mě vždycky bavilo. Já ale jinak nějaký vzor nemám. Jsou hráči, na jejichž hru koukám rád, ale vzor, to ne.

Autor: Tomáš Otradovský

Zdroj: http://krkonossky.denik.cz/ostatni_region/juta-cup-vyhrali-michal-franek...

Související články
Tenisový JUTA CUP 2018 za dveřmi
Vaše komentáře

Přečteno 254x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi