Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ostatní sporty

Žáci 3.B ZŠ Schulzovy sady prožívali ve škole Olympijský sen

Redakce, Pavlína Špatenková / 19.02.2018, Dvůr Králové nad Labem, zsschulzovysady.kralovedvorsko.cz
Žáci 3.B se opět sešli ve škole, aby spolu prožili zábavný večer a noc plné her, sportu i poučení, tentokrát na téma Olympijské hry.

FOTOGALERIE - Žáci 3.B prožívali ve škole Olympijský sen

FOTOGALERIE - Zimní olympiáda ve školní družině ZŠ Schulzovy sady

Zahájili jsme štafetou s olympijskou pochodní, vztyčením olympijské vlajky a slibem závodníků a rozhodčích. Během podvečera a večera si žáci zahráli stolní biatlon, curling a dobble, potom se dozvěděli mnoho zajímavostí z českého sportu a na videu uviděli největší sportovní okamžiky českých sportovců na zimních olympiádách a nejen na nich. Seznámili se také se jmény světově známých českých olympioniků – A. Hudcem, E. Zátopkem a V. Čáslavskou. Potom si také sami zasportovali. Plnili totiž disciplíny Odznaku všestrannosti olympijských vítězů a také biatlonovou soutěž, kterou pro ně připravil spolužák Jirka.

Poté se pustili do společných projektů na téma zimní sporty a olympiáda. Na závěr nechyběla ani vytoužená diskotéka v olympijském domě. Před spaním na děti čekal film Ledové ostří, ve kterém mohli vidět, kolik dřiny stojí olympijský sen.

Spaní ve škole opět splnilo svůj účel, děti prožily ve své třídní partě mnoho zážitků, které jsou pro utváření třídního kolektivu důležité. Navíc beseda na téma fair play nejen ve sportu, ale i v životě přinesla mnoho zajímavých témat.

Už se těšíme na další společně prožitou noc ve škole. A jaké bude téma? To je překvapení!

Do akce se zapojila i školní družina pod vedením vychovatelek Anny Neumannové a Martiny Šturmové a tak si část odpoledního programu užili i někteří prvňáci.

P. Špatenková

Foto: P. Špatenková a A. Neumannová

 

Další články ZŠ Schulzovy sady

 
Vaše komentáře

Přečteno 618x