Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Sokol zve do virtuálních sokoloven

Po uzavření škol následovalo také uzavření sportovních zařízení nejen vnitřních, ale také venkovních. Přemýšleli jsme, jak udržet cvičence v aktivitě a jak je vést k dobrovolnému samostatnému tréninku. Ne každý má pevnou vůli a odhodlání na sobě pracovat bez toho, aby nad ním někdo bděl.

FOTOGALERIE - Sokol zve do virtuálních sokoloven

Rozhodli jsme se nabídnout všem možnost věnovat se cvičení alespoň přes internet. Už ve čtvrtek večer jsme přidali na instagramové a facebookové stránky našich jednot první příspěvky s gymnastickou a atletickou výzvou. Vybídli jsme cvičence, aby výzvy začali plnit, vyfotografovali se, anebo natočili videa. 

Od té chvíle nám začaly přicházet fotky a videa, jak děti doma posilují, běhají, skáčou přes švihadlo atd. V našem regionu se do podobných aktivit zapojil Sokol Dvůr Králové n. L., Sokol Police nad Metují a Sokol Jaroměř

Děti jsou motivovány získáváním bodů do celoročního hodnocení i tím, že až nouzový stav skončí, netratí nic ze své dobré fyzičky, kterou v Sokole získaly. Ve Dvoře Králové vzniklo také metodické video pro gymnasty, jak doma trénovat a posilovat, které natočili bratři Schreiberovi.

Postupně se do výzev zapojují další sokolské jednoty i jiné sportovní instituce a snaží se nabízet dětem i dospělým aktivní využití času, který mají. S výborným počinem přišel Sokol Lomnice nad Popelkou, který denně od 19 hodin vysílá 45ti minutové cvičení, které vede tamní náčelník Petr Sádek. 

Od pondělí startuje podobná nabídka pro cvičení rodičů s dětmi, které povede třikrát týdně od 16 hodin Jiří Müller, Ladislav Toncar a Dagmar Toncarová ze Sokola Maxičky. Jsme rádi, že se také členové Sokola zapojili do šití roušek.

Přicházejí nám fotografie z plnění našich výzev i dalšího originálního cvičení a sportování. K cvičencům se přidávají další zájemci a mnohdy i rodiče. Všichni cvičí kde se dá a kde je to možné, v obýváku, v pokojíčku, předsíni, na zahradě i v lese.

Věříme, že až nastane čas vrátit se do sokoloven a na hřiště, budou naši svěřenci dobře připraveni.
Zveme zájemce do virtuálních tělocvičen! 

-pš-

Gymnastická výzva Ondry a Jakuba


Sokolské cvičení


Výzva atletického svazu:

a řadu dalších videí najdete na výše uvedených odkze v článku:-)

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

Související články
Zacvičte si s malými dětmi podle krásného archivního videa
Vaše komentáře

Přečteno 449x