Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > kroužky mimoškolní

Zájmová činnost a kroužky pro školáky na Královédvorsku ve školním roce 2016/2017

Redakce / 6.09.2016, Aktualizováno , Královédvorsko
Seznam aktualizován o volejbal a hudební kroužek v knihovně. Přinášíme vám informace o době a místech zápisů do jednotlivých kroužků či sportovních oddílů ve Dvoře Králové a okolí, případně čas první schůzky. Pokud některý z nabízených kroužků či oddílů chybí, prosím doplňte informace v komentáři nebo nás kontaktujte e-mailem, děkuji.

Součástí přehledu nejsou kroužky v rámci jednotlivých škol, které jednak nejsou přístupné široké veřejnosti a jednak je jich skutečně mnoho. Některé základní školy však využívají nabídky DDM Jednička a nabízejí kroužky v jejich režii.  

DDM Jednička

Seznam kroužků na rok 2016/2017 je k prohlédnutí zde v menu Kroužky. Seznam letos nabízených kroužků byl také součástí královédvorských radničních novin a zároveň byl distribuován první školní den před každou základní školou nejen ve Dvoře Králové. Novinky v nabídce jsme již sepsali v tomto článku

Vyplněnou a podepsanou přihlášku na vybraný kroužek doručte do DDM Jednička do 30. září 2016. Poslat ji lze vyplněnou i on-line, ale podpis je i tak třeba. Odeslání naskenované vyplněné a podepsané přihlášky je také řešením. Všechny úvodní (zahajovací) schůzky kroužků proběhnou v DDM většinou na konci září nebo začátku října dle vybraného kroužku (datum této první schůzky je uveden u každého kroužku). Doba trvání zahajovacích schůzek bude u jednotlivých kroužků individuální a mohou na nich být přítomni i rodiče a sami se ptát na věci s kroužkem související. O případné změně datumu konání prvních schůzek budou zájemci včas informováni.

ZUŠ R. A. Dvorského Dvůr Králové nad Labem - zápisy přijatých dětí

Na ZUŠ se konají vždy před letními prázdninami „talentovky”. Přijaté děti se zapisují do rozvrhu individuálních předmětů na začátku školního roku - letos od 1. září až do 6. září od 13:00 do 16:00 hod. (kromě víkendu). Seznam přijatých žáků najdete zde. Výuka začíná ve středu 7. září. 


HUDEBNÍ

HEJBÁNEK - ROLNIČKA 

Logohrátky s rytmickými nástroji, lidová slovesnost a pohybové aktivity se zpěvem a říkadly.  Celkem 10 setkání volně na sebe navazujících za 400 Kč, vždy v pátek od 9:30 hod. počínaje 23. 9. 2016 v Městské knihovně Slavoj ve Dvoře Králové nad Labem. Určeno dětem ve věku 2-3 roky v doprovodu dospělé osoby. Kapacita je omezena na maximálně 10 dětí ve skupině. Přihláška a další informace u lektorky – Hany Smotlachové, Lázně Bělohrad 85, mobil: 605 059 361, nebo e-mail: hanasmotl@seznam.cz.


UMĚLECKÉ

Výtvarný kroužek v Hankově domě 

Úspěšný a nejen u dětí oblíbený výtvarný kroužek předškoláků v Hankově domě pod vedením Vandy Kotíkové má již plno. Děti začnou malovat v tomto školním roce v říjnu. Pokud jste zaváhali nebo přemýšlíte o umístění vašeho dítěte do tohoto kroužku v příštím roce či pololetí, ozvěte se Vandě Kotíkové telefonicky či osobně. Cena: 1800 Kč/rok, 900 Kč /pololetí. 

Patchwork pro začátečníky - starší děti

Stanislava Iglová nabízí kurzy patchworku. První schůzka, kde se stanoví termíny konání kurzů, se koná v pondělí 5. září v 10:30 a 14:30 v prostorách patchworku ve Fugnerově ulici ve Dvoře Králové (naproti „Piraně”). Tyto kurzy jsou určeny spíše dospělým klientkám, ale i starším dětem se souhlasem či ještě lépe doprovodem dospělého.

Základní kurz = 10 dvouhodinových schůzek většinou 1x za 14 dní - opět dle možností kurzistek v ceně 1.800 Kč. V následujících měsících jsou v plánu kurzy na přání - techniky pro pokročilé a hlavně oblíbené kabelkotaškové.

Kroužek kreslení a tvoření J. Vopálkové

Každý čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod. bude probíhat od září kroužek pro děti, které rády malují a kresli, nejlépe od 7 let. Kroužek se koná v klubovně v areálu Nový Svět (za Kauflandem u tenisových kurtů). Základní cena lekce je 70 Kč, u technik s vyšší finanční náročností bude příplatek 10-20Kč. Je možné, že podle předběžného zájmu bude kroužek 2x týdně - vždy totéž téma a činnost, aby mohlo chodit co nejvíce zájemců, kterým se termín třeba bude křížit s jinou zájmovou činností. 

Rozhovor s Jaroslavou Vopálkovou si můžete přečíst zde.


TURISTICKÉ

Skauti - středisko Zvičina Dvůr Králové nad Labem

Ve skautské vile v Kotkově ulici se skauti scházejí každý všední den dle zvoleného oddílu. Na konec září se připravuje stejně jako loni náborová hra, ale zájemci o skauting mohou přijít kdykoliv na jakoukoliv hodinu dle rozvrhu na webu.

Lesní klub 

V základně Lesního klubu ve Verdeku se každý čtvrtek ve 14 hodin schází skupinka dětí ve věku 3-8 let , aby spolu strávily odpoledne ve volné přírodě. Děti zde rozvíjí svou fantazii, ohleduplnost a zodpovědnost a učí se do budoucna trávit svůj čas a hledat zážitky tvořivě, při pohybu na zdravém vzduchu. První setkání proběhne 15. září a je třeba se předem ohlásit. Cena 50 Kč/hodinu = 150Kč/schůzku. 
Kontakt: furtvenku@volny.cz, tel.: 774 620 888 (Martina Pecnová)

JAZYKOVÉ

Jazykové kurzy mají většinou komerční ráz a bude jim věnován speciální článek, výjimkou však je angličtina pro děti od 4 do 7 let v knihovně Slavoj. Více čtěte v článku o novinkách v knihovně Slavoj na letošní rok.


TANEČNÍ

Taneční skupina Angeles Dance Group

Ve dnech 5. a 7. září, vždy od 14 do 17 hod. probíhají zápisy do taneční skupiny Angeles Dance Group. Tréninky i zápisy probíhají v pingpongovém sále Sokola (budova pod Hankovým domem, za vstupními dveřmi hned vlevo). Nabírají se i děti předškolního věku. Nabízí se ještě Pole dance (tanec u tyče) a Rope skippining (skákání přes švihadlo) - bez rozdílu věku. Během zápisu proběhne i bazar klubových teplákovek a klubových triček.

Tréninky jsou dle věku a zvoleného oboru:

MINI 1 hod týdně 2500 Kč/rok po 13.00 – 14.00 st 13.00 – 14.00

BABY 3 hod týdně 3600 Kč/rok po 14.00 – 15.30 st 14.00 – 15.30

JUNIOR 3 hod týdně 3980 Kč/rok po 15.30 – 17.00 st 15.30 – 17.00

V ceně je taneční kostým, taneční licence, startovné na soutěže CDO, poplatek a známka SOKOL, pořízení rekvizit a pomůcek na soutěž. V případě, že se podaří získat stejný objem dotací z KHK a města hradí ADG i dopravu na soutěže. Rozhovor s vedoucími této taneční skupiny čtěte zde.

Taneční skupina Attitude

Nábor do “nejlepší street dance skupiny ve Dvoře Králové a okolí” se uskuteční v pátek 9. září od 16 hod. v sále na Slovanech. Tanečníky se mohou stát děti již od 2,5 let! Taneční nabídka obsahuje soutěžní i nesoutěžní složky. Novinkou je pole dance (tanec na tyči) již pro děti od 7 let. O další nabídce pro děti si přeštěte ve speciálním článku zde.

Cena soutěžní taneční složky je 3.000 Kč/rok nebo 1800 Kč/rok - dle kategorií. V ceně je zahrnuto vše - tréninky, soutěžní kostým, startovné na soutěže, navíc lekce strečinku + spoustu akcí, kde je vstup GRATIS. Navíc každý obdrží krásný dárek. Cena nesoutěžní složky je 1500 Kč/rok nebo 800 Kč/rok - dle kategorií).

Rozhovor s vedoucí a zakladatelkou TS Atttitude čtěte zde.

Orientální tance - Khattya

Výuka bude probíhat ve Dvoře Králové v 1. pololetí školního roku 2016/2017 od října do prosince. Veškeré informace budou upřesněny v průběhu září na webu (klik na titulek odstavce). Pro každý kurz platí, že první lekce je pro nově příchozí zdarma. Do kurzů lze přistoupit kdykoliv během školního roku. 

Rozhovor s trenérkou si můžete přečíst zde.


SPORTOVNÍ

Hokej - HC RODOS

Letos povede HC Rodos nově školu bruslení pro školy, školky i širokou veřejnost. První informativní schůzka již proběhla 2. září, ale rozhodně neváhejte přijít na další. Veškeré informace se dočtete v našem článku zde

Self Defence Team MPDK

Škorpióni - soutěžní oddíl sebeobrany - začínají 12. září a od tohoto dne se může na trénink přijít kdykoliv zájemce podívat. Do přípravky se mohou hlásit děti od 7 let.

Tréninky probíhají v tělocvičně na Slovanech (1. patro vlevo - na konci chodby). 

V pondělí 12. září od 16:30 do 18:00 hod jsou děti porkočilé, ve středu 16-17:30 začátečníci. Dospělí ve středu 18-19:30 hod.

Vodní záchranáři (Tyršův plavecký klub)

Královédvorští vodní záchranáři jezdí již tradičně každou středu na tréninky do Trutnova a s sebou berou děti školního i předškolního věku. Dopravu si můžete zajistit sami nebo za příplatek 50 Kč vám je záchranáři odvezou a zase přivezou svým autobusem. Kurzovné činí 600 Kč. Termín první jízdy zjišťujeme, většinou se jezdí od října do začátku května.

Karatisté KARATE-DO

Každý rok na podzim se veřejnosti otevírá příležitost připojit se ke skupině královédvorských karatistů, kteří se věnují tréninku několikrát týdně. Děvčata i chlapci ve věku od 7 let, kteří se nebojí zkusit něco nového, jsou vítáni! Přijďte se v pátek 9. září podívat do tělocvičny v ulici Komenského, kde pravidelně v pondělí a pátek trénujeme (v po od 16:30 hod. a pá od 16:00 hod.). 

TJ Sokol Dvůr Králové nad Labem

Královédvorský Sokol - všestrannost začíná 5. září, ale závodní oddíly už činnost zahájily. Naopak gymnastická přípravka má nábor až v polovině září a tréninky začínají v říjnu. Máte-li doma šikovnou gymnastku či gymnastu, můžete zkusit výběrový oddíl gymnastiky. Přijímá ještě také oddíl trampolín, stejně jako hodiny cvičení rodiče s dětmi (úterý dopoledne a středa odpoledne). Rozpisy jednotlivých oddílů a kontakt na cvičitele najdete na webu Sokola (odkaz v názvu).

TJ Dvůr Králové nad Labem

Pod tělovýchovnou jednotu patří více oddílů - altetika, fotbal, kuželky, kanoisitka, kulečník, kuželky, šachy atd. - jejich seznam a informace o činnosti včetně kontaktů najdete na webu

Atletika pod TJ DKNL

Tréninky pro žáky probíhají vždy v pondělí od 17:30 hod., ve středu a pátek se hodiny liší dle lichého a sudého týdne zatím na letním stadionu pod Hankovým domem. Tam také mohou zájemci přijít a do oddílu se přihlásit - ideálně v pondělí. V zimě se chodí do tělocvičny, kde jsou tréninky v pondělí a pátek. 

Barevný minivolejbal

Pro mládež vznikla pod volejbalovým oddílem VK Tambor Dvůr Králové nad Labem možnost hrát tzv. barevný minivolejbal v rámci školních kroužků (děti 6-12 let), ale také na hřišti ZŠ Strž. VK Dvůr Králové pořádá nábor mladých volejbalistek a volejbalistů ve věku od 7 do 11 let ve čtvrtek 8. září 2016 od 16.30 do 17.30 (předpokládaný čas dalších tréninku: 16.00 - 17.30).

Krasobruslařský oddíl Dvůr Králové nad Labem

Ve Dvoře Králové v současné době funguje od roku 2014 samostatný oddíl krasobruslení. Každý zájemce o krasobruslení ve Dvoře Králové nad Labem se může kdykoliv přijít podívat na naše tréninky a zkusit si, zda se mu u nás bude líbit; časy tréninků klubu jsou uveřejňovány na webových stránkách TS DKnL. Členský poplatek vybíráme až cca po 3 týdnech, tedy poté, kdy zájemce zjistí, zda mu tento druh zájmové činnosti vyhovuje. Nábor není omezen věkem.

Házená

Úspěšným sportovním oddílem ve Dvoře Králové je házenkářský oddíl. Informace o jeho činnosti najdete zde

Cyklistika

Místní cyklistický oddíl nepořádá organizované tréninky pro širokou veřejnost, ani své malé členy oddílu. Nově však v pondělí od 15 hod. za dobrého počasí bude malá cykloškola v parku Schulzovy sady (zřejmě do konce října). Nejedná se však o žádný kroužek či oddíl - více informací zde.

Softball (Softball Club Dvůr Králové)

Jeden z nejúspěšnějších oddílů ve Dvoře Králové, jehož členové reprezentují i Českou republiku. Turnaje ve všech kategoriích se hrají po celé ČR (2. liga žákyň, EXL kadetek a EXL juniorek). Nábor je pouze pro kategorii dívek 8 -12 let. Nábor (v rámci jakéhokoliv tréninku) a první půlrok je zdarma, dále členské příspěvky 1000 Kč/ jaro a léto. Tréninky probíhají vždy v areálu Hrubá luka - sotballové hřiště - dle kategorie: 

8 - 12 let děvčata: ÚT a ČT 16.30 - 18.00 hod. (toto je kategorie pro nábory)!!!

13 - 16 let děvčata: PO a ČT 16.30 - 18.00 hod.

16 - 19 let děvčata: ÚT a ČT 18.00 - 20.00 hod.

Tenis

Na královédvorských tenisových kurtech na "Hrubasích" (za Kauflandem) se prohánějí v létě i v zimě děti od předškolního věku. Podzimní nábor do tenisové školičky proběhne ve čtvrtek 8. září od 16:00 do 18:00 hod. Více informací o královédvorském tenisovém klubu najdete na jejich webu. Pokud si však chcete s kamarádem jan pinknout, můžete si rezervovat kurt i v areálu "Tramvaj" v Podharti. 


PŘÍRODOVĚDNÉ

Kroužek se zvířátky v psím útulku

V areálu Nový svět za Kauflandem a tenisovými kurty probíhá pro děti kroužek se zvířátky pro holky a kluky od 6 let zaměřený na kontakt a aktivity se psy a poníky (také s kozou, kočkou a drobnými mazlíčky jako jsou osmáci, morče a králík). Od 13. září vždy v úterý 15:00–16:30. Účastnický poplatek: 300Kč/měsíc. Další info: Daniela Hoblová, novysvet-dknl@seznam.cz, tel.: 604 643 338.

Zoo kroužek v ZOO Dvůr Králové

Čekáme na informace :-)

Jezdecké oddíly

Jezdecký oddíl v areálu Nový svět za Kauflandem nabízí holkám a klukům od 6 let JEZDECKÝ KROUŽEK každou středu 15.00-16.30, 16.30 – 18.00 hod. Páteční termín je již plný. V každé skupině je max. 5 dětí. Začíná se 14. září 2016. Cena: 500 Kč/měsíc.

Přírodovědný kroužek Natura 

Zjišťujeme možnosti účasti v tomto vyhlášeném kroužku i nestudentů královédvorského gymnázia.


Kateřina Sekyrková

Související články
V tenisovém areálu vznikla zastřešením stávajícího kurtu nová hala
Nové workouotové hřiště bylo instalováno na koupaliště až po sezoně. Nevadí, nezkazí se.
Velikonoční halový turnaj našich softbalových nadějí
Edumapa: Obyvatelé Dvora se mají navzájem co naučit, pomozte nám s tím!
TS Attitude - nabídka nejen tanečních hodin pro děti
Taneční skupina TS ATTITUDE nabízí spoustu aktivit i dospělým
Kurzy břišních tanců pro děti ve Dvoře Králové
Plavání s královédvorskými záchranáři je opět každou středu v Trutnově
Stanovisko k článku - Sportovní hala ve Strži upadá, kdo za to může?
Den, kdy královédvorské školy začínají otevřeně mluvit s veřejností: čtvrtek 3. listopadu 2016, Špýchar městského muzea
Vaše komentáře

Přečteno 2748x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi